Vi har snakket med taleren på Joffikonference 2018

Skrevet af Jesper Møberg Sundgaard, ungdomssekretær Joffi

Når Joffi 27.-28. januar åbner dørene for Joffikonference 2018, kan vi, ud over at byde velkommen til en masse dejlige joffier, byde velkommen til Jens Bruun Kofoed. Men hvem er Jens egentlig? Jeg har taget en snak med ham, så du ved, hvad du kan glæde dig til i januar.

Jesper: Jens, kan du fortælle lidt om dig selv?
Jens: Ja, altså de tre vigtigste ting i mit liv er min familie, min kirke og mit job. Jeg er gift med Vivi, og sammen har vi fem børn, hvoraf de to yngste stadig bor hjemme her i Karlslunde syd for København.

Jesper: Og er det noget med, at I har startet en kirke?
Jens: Ja, vi var i 2001 med til at plante Københavnerkirken, som vi stadig er en del af.

Vil gøre Det Gamle Testamente forståeligt

Jesper: Når du så ikke er hos familien eller i kirke, hvad laver du så?
Jens: Jeg er i dag professor i Det Gamle Testamente på Dansk Bibel-Institut i København og Fjellhaug International University College i Oslo. Allerede i min studietid blev jeg forelsket i Det Gamle Testamente. Jeg er meget optaget af at gøre Det Gamle Testamente forståeligt og at pege på de tråde, der binder Guds ejendomsfolk Israel sammen med kirken.

Og Jens kan sit kram. Jeg har selv haft fornøjelsen af at have ham som underviser flere gange i løbet af mine fire år på Dansk Bibel-Institut. Jens har en dybde og en viden, som han formår at formidle på en meget pædagogisk måde.

Jesper: Hvad skal du undervise i på konferencen?
Jens: Vi skal se på den sammenhæng, der er mellem skabelsen og templet, og på, hvordan templet giver os en fornemmelse af, hvordan det var at være menneske i Guds oprindelige skaberværk!

Jesper: Det lyder spændende. Men hvorfor er det egentlig vigtigt?
Jens: Det er vigtigt, fordi Jesus siger om sig selv, at han er alt dét, som templet symboliserede og pegede frem imod. Jesus viser os derfor, hvad det vil sige at være menneske i Guds verden i dag.

Det lyder jo, som om vi har en rigtig god og lærerig konference i vente. Men Jens har glemt at nævne et par vigtige detaljer om sit liv. Så jeg giver mig til at fiske lidt efter dem.

Fodboldhold i Danmark og England

Jesper: Jens, er det ikke noget med, at du interesserer dig for fodbold?
Jens: Jo, bestemt.

Jesper: Kan du afsløre for vores læsere, hvilke hold du holder med?
Jens: Jamen, jeg støtter jo Brøndby IF her til lands og det engelske hold Liverpool FC i Premier League.

Det kan være svært ikke at blive lidt varm om hjertet, når man kan se frem til denne rige kombination af bibelkundskab, pædagogisk formidling og forstand på fodbold. Men uanset om du går meget eller lidt op i fodbold, så kom på Joffikonference i 2018. Vi skal nemlig slet ikke spille fodbold, men derimod stå på skøjter, synge lovsange og spille brætspil, når Jens tager en pause fra bibelundervisningen.

Kom glad og tag en ven med!