”Min store udfordring i hverdagen er sproget – det danske sprog.”

Rachel er missionærbarn og har boet med sin familie i Zambia og Tanzania. Selvom hun er vokset op med det danske sprog i hjemmet er det dog overraskende svært for hende nu at skulle bruge det på daglig basis sammen med andre danske.

”Der er mange ord, vendinger, vittigheder og talemåder, som jeg ikke kender eller forstår. Det har været udfordrende for mig, at jeg ikke fuldt ud kan udtrykke, hvad jeg tænker. Men det går helt klart fremad, og de andre YVLere er gode til at inkludere mig og forklare det, jeg ikke forstår”, skriver Rachel i en blog til den amerikanske ungdomsorganisation, hun arbejder for i Idaho, når hun ikke lige er i Jerusalem.

Bortset fra de sproglige udfordringer, så udtrykker Rachel stor glæde ved at være i Jerusalem, være en del af Yad va Lev og bo i Joffihuset med de andre volontører. Hun trives godt i gruppen og i det arbejde, de udfører.

Det at bo i Jerusalem er noget, som gør indtryk. Her skriver Rachel om sin første oplevelse ved Grædemuren:

”Da vi nærmede os Grædemuren, omgivet af bedende jøder, blev mit hjerte tungt og sorgfuldt. Jeg mærkede en sorg over Israel, Guds udvalgte folk. Da jeg så rundt på de jødiske kvinders tårevædede ansigter, begyndte jeg at bede. Og gå. Jeg var nødt til at komme helt hen til den mur.

Da jeg langt om længe kom igennem mængden og satte mine hænder på stenene, var det alt, hvad de var. Sten. Kolde, ufølsomme sten. Tårer fyldte mine øjne, da jeg tænkte på alle de tusindvis af mennesker, der kommer til denne mur og udøser deres hjerter og beder om et svar, uden at vide, at der er en langt lettere måde at nå Guds hjerte på gennem hans Søn.

Jeg bad om Jerusalems fred, den åndelige fred, der kun kommer gennem Jesus Kristus. Jeg bad om, at deres øjne ville blive åbnet, så de kan se Jesus og se, hvem han virkelig er, deres længe ventede Messias.”

Tak til Rachel, fordi hun ville dele sine oplevelser med os. Vi vil også være med til at bede om Jerusalems fred her fra Danmark.

Vær også med i bøn for vore engagerede volontører i Jerusalem - både unge og seniorer - og for dem, de møder gennem deres arbejde.